Windows 10 Mobile to oficjalna nazwa systemu Windows 10 dla telefonów

Do ostatniej chwili nie było do końca pewne jak będzie się nazywał nowy system Windows 10 dla telefonów. Teraz już wiadomo, że nie będzie to samo Windows 10 ani Windows 10 for Phones tylko Windows 10 Mobile.

Z nową nazwą mogliśmy się już spotkać w programie Insider Preview, w którym możecie testować najnowsze wersje systemu Windows 10 Mobile Technical Preview. Teraz jest już pewne, że finalna wersja systemu będzie nosić nazwę Windows 10 Mobile.

Pamiętajcie, że wszystkie nowości dotyczące systemu Windows 10 Mobile możecie śledzić wpisując adres nokiawindowsphone.pl/tag/windows-10-mobile. Zapiszcie sobie ten adres już teraz bo sporo będzie się działo w tym roku.

Źródło: Microsoft

  • Chyba będziecie musieli zmienić nazwę, bo Nokia nie robi telefonów i nie będzie nazwy Windows Phone 😉

    • Pewnie za jakiś czas pojawi się ankieta, w której poproszę czytelników o wybór najlepszej nazwy domeny 🙂

      • lumia.pl 🙂

        • kunis6

          jestem za , albo lumiawindowsphone 😉

          • lumiawindowsmobile bardziej by pasowało

          • Dobry pomysł. Ten adres znajdzie się na pewno w ankiecie 🙂

        • Niestety zajęte.

    • Czarny

      Za długie nazwy, msmobile wystarczy. 🙂

      • Też dobre! Dołączę do ankiety 🙂

  • Kuba Gajowski

    Microsoft raczej straci na tym wielu klientów skoro Nokia już nie produkuje telefonów i to już koniec Windows Phone.

  • Oskar Zimak

    Mam problem. Przyciski systemowe wgl się nie świecą, nawet w czasie włączania, można to jakoś włączyć, wina systemu, czy coś nie tak z telefonem?(lumia 920)

    • Nie wszystkie telefony posiadają podświetlenie klawiszy systemowych. Jaki masz model?

      • Oskar Zimak

        920

        • Podświetlenie powinno działać na Twoim telefonie. Próbowałeś przywracać oprogramowanie telefonu? Jeżeli nie to spróbuj za pomocą aplikacji Windows Phone Recovery Tool.

      • Oskar Zimak

        Dobra już działa, kopnięcie zawsze pomaga 😉
        A tak na serio to wyłączyłem i włączyłem jeszcze raz i działa na razie