Skype Preview dla Windows 10 Mobile RS1 zaktualizowany do wersji 11.6.63

Pojawiła się kolejna wersja aplikacji Skype Preview dla telefonów z systemem Windows 10 Mobile z rozgałęzienia Redstone 1. Aplikacja w dalszym ciągu nie jest dostępna w sklepie dlatego osoby zainteresowane muszą przeprowadzić ręczną instalację. Poniżej zamieszczam listę zmian oraz instrukcję dotyczącą instalacji.

Skype Preview dla Windows 10 Mobile

Aplikacja Skype UWP Preview podskoczyła z wersji 11.6.46 do wersji 11.6.56 oraz nowszej 11.6.63. Najnowsza odsłona aplikacji posiada drobne zmiany wizualne. Ponadto do rozwijanego menu została dodana animacja. Jeżeli zauważyliście inne nowości to koniecznie dajcie znać w komentarzach poniżej.

Jak zainstalować Skype Preview?

  • Upewnij się, że posiadasz system Windows 10 Mobile z rozgałęzienia Redstone 1.
  • Pobierz wersję 11.6.56 lub 11.6.63 (hasło: windowsblogitalia-t2KTme5zO7)
  • Przegraj plik do telefonu lub załaduj plik do chmury OneDrive.
  • Otwórz plik za pomocą eksploratora plików lub otwórz za pomocą aplikacji OneDrive.
  • Potwierdź chęć instalacji aplikacji.
  • Poczekaj minutę aż zainstaluje się aplikacja. Nie będzie widoczny pasek postępu.

Pamiętajcie, że aplikacja Skype Preview zastąpi dotychczasową aplikację Skype. Aplikacja jest w całości w języku polskim i działa naprawdę szybko. Pamiętajcie, że aplikację instalujecie na własną odpowiedzialność ale według mnie warto zainstalować odświeżoną wersję Skype.

  • może ten będzie pozwalał na dzwonienie i odbieranie połączeń.

    • Piotr

      Mi poprzedni pozwalał na dzwonienie i odbieranie.

      • mu już któraś z kolei wersja nie – tak to niestety działa w tym systemie, że problemy są wybiórcze dla użytkowników, czasem niektóre rzeczy działają a czasem nie, niezależnie od telefonu. na jednym egzemplarzu tego samego modelu potrafi działać a na innym egzemplarzu już nie.

        • Piotr

          Co ciekawe, jedynie gdzie nie potrafię się połączyć to do Echo testu. Ze znajomymi normalnie działa.

          • Echo też u mnie nie działa – po kilkudziesięciu sekundach prób nawiązywania połączenia, wywala błąd.

    • Kamil Król

      mi nie pozwala.. :/

  • Piotr

    Super ten Skype wygląda. Zastanawia mnie dlaczego najczęściej w komentarzach widać tylko krytykę, ale pochwały dla jakieś aplikacji nie ma wcale? Mi bardzo przypadł do gustu motyw Skype Preview i tego w jaki sposób funkcjonuje. U mnie działa wszystko jak należy 😉 Przynajmniej na tyle ile potrzebuje go używać.

    • DzieX

      Polacy uwielbiają narzekać. Dlatego.

  • Jest dostępna jeszcze nowsza wersja o numerze 11.6.63. Dodałem odnośnik do artykułu. Plik pochodzi ze strony WindowsBlogItalia: http://www.windowsblogitalia.com/2016/06/skype-uwp-11-6-63-0/

    • Piotr

      A co względem wersji *.*.56 zmienia się w wersji *.*.63?

      • Nie instalowałem jeszcze a w źródle brak informacji.

        • Piotr

          No mi po tej aktualizacji przestały działać rozmowy wideo i głosowe z innymi użytkownikami Skype. Tylko wiadomości tekstowe :/

          • To spróbuj odinstalować i wgrać poprzednią wersję z końcówką 56.

          • Piotr

            Aktualnie nie muszę się spinać, że nie działa bo tak często nie korzystam ze skype. Poczekam do nowej wersji. A myślę, że za tydzień pewnie będzie, albo parę dni.

          • Piotr

            Po już udanym połączeniu i tak nie działa odbiór od drugiej strony dźwięku i wideo.

  • Kontrast

    Jest jeszcze nowsza wersja 11.6.72.0

  • george32801

    A dlaczego go nie ma w sklepie (jak innych alf, bet, wersji preview)?
    Wiemy w ogóle czy to jest oficjalny twór MS? Skype używam do kontaktu w pracy; oficjalny klient działa jak krew z nosa; ten zachęca – ale trochę straszno, że nigdzie nie ma potwierdzenia jego autentyczności.

    • Microsoft nie udostępnił jeszcze tej aplikacji publicznie. Jest to oficjalna aplikacja, która obecnie znajduje się w trakcie zamkniętych testów. Ktoś potrafi pobierać tę aplikację i dzięki temu możemy również z niej korzystać. Jest to wczesna wersja więc nie wszystko może działać jak należy.

      • george32801

        Dziękuję za szybką odpowiedź.
        Chyba jeszcze zaczekam na moment pojawienia się aplikacji w sklepie.

        Pozdrawiam

  • Michał.B

    Witam. Sprzedałem moją lumie kila dni temu ale ciągle z ciekawości tutaj zaglądam 🙂 windows to naprawdę fajny system i już mi go brakuje ale ja mam fobie na punkcie gier a sklep windows mi tych gier nie dawał. Android to porażka jeśli chodzi o system i jego działanie ale sklep jest wyposażony w to co powinien

    • AdiDotJagi

      Masz fobię na punkcie gier? :O To raczej powinieneś zostać przy W10M! (Fobia (nowołac. phobia z stgr. φόβος phóbos „strach, lęk”) – zaburzenie nerwicowe, którego objawem osiowym jest uporczywy lęk przed określonymi sytuacjami, zjawiskami lub przedmiotami) (

      -filia – ostatni człon wyrazów złożonych oznaczających upodobania, zamiłowania, skłonności do czegoś)

  • Dawid

    AKTUALIZACJA Messenger na Windows 10 mobile otrzymał funkcje dzwonienia i video połączeń !!

    • Dragonk

      Stabilny czy Beta i ponownym uruchomieniu Messengera nadal są tam te funkcje?